Feriba51 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 1695
Szevasztok!
Hát nem mondom, teljesen meg vagyok szeppenve. Bejelentkeztem erre a fórumra gondolván, hogy elmondhatok néhány dolgot, megkérdezhetek tapasztalt embereket.
Erre mit kapok? A második hozzászólásomra valaki úgy reagált, hogy én már bizony olyat ne mondjak, hogy az a bizonyos eladó akitől hat féle egzotikumot vásároltam, nem irta rá a cimkékre, hogy a fajtán belül milyen változatot küldött el nekem. Tehát egy szóval hazudok. Nagyot nyeltem, de tudd meg kedves "barátom", hogy öt levélváltás után sem tudok többet.
Aztán azt mertem leirni, hogy a fügét is kell metszeni, úgy mint a szőlőt, almát... Nem azt irtam, hogy úgy kell metszeni mint a szőlőt. Erre időhiány miatt egy Japánban alkalmazott tehnikát hoztam fel példának. Na erre kaptam hideget, meleget. Egy másik " barát" nagy körbebeszéléssel elmodta, hogy a szocializálódásommal van baj, de hát erről nem tehetek, a társadalom tett ilyenné.
Na, tehát ezután felhatalmazva érzem magam, hogy mondjam a hülyeségeimet, mert ezért nem én vagyok a hibás.
A füge metszéséről még annyit, hogy nem azoknak ajánlottam a metszést, akiknek minden beavatkozás nélkül jól terem a fájuk.Ezért nem is gondolok arra, hogy meggyőzzem a görögöket, a horvátokat vagy a pécsieket. Érdekes csak az ilyeneknek fájt az ötlet. Azoknak szeretnék segiteni, akik nem ilyen szerencsés helyzetben vannak.
Makacs ember vagyok, és egy néhány újitást, vagy találmányt csak ilyen körülmények között tudtam kidolgozni.Mindig akadtak barátok akik jó indulattal bizonygatták, hogy amit elképzeltem az hülyeség. Ezért engedjétek meg nekem, hogy a füge termesztés újitásáról próbáljak néhány sort leirni. Természetesen a pakliban benne van a kudarc is. Sőt minden ilyen estben a sikernek nagyon kis esélye van, de ha nem próbálkozol csak a kitaposott ösvényen csoszogsz tovább, akkor nem ér semmit az egész.
Tudom nem mindenki örömére, erről egy kicsit később.