Bakancs4 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2630
Megtaláltam !!! Ércnél maradandóbbat alkotott valaki egykor…Mint tudjátok nagyon gyakran jönnek érvként azzal , hogy azért nem (segéd)motorkerékpár , mert áttételes kormányműve van . A nagy gonddal megírt tanulmányomban ( lásd a honlapon) azt állítottam , hogy olyan jogszabály , amelyik a gépkocsik fogalmi meghatározásánál az áttételes kormányművet tekintené vízválasztónak még a jogelőd anyagban sincs . Tévedtem , barátaim !!! Ezúton kérek elnézést azoktól , akiket tévedett életszakaszomban kioktattam – rosszul . Szóval apasztják a megyei könyvtár állományát , potom pénzért ( 100 Ft/ db) lehet régebbi könyveket venni , én is vásároltam két tucatot , jobbára műszaki témakörben , volt köztük egy KRESz könyvecske is : elgondolkodtató , hogy anno belefért egy 178 oldalas , 8x12 cm-es tükrű kötetbe a teljes KRESz+műszaki rendelet (ez most 1500 oldal)+igazgatásrendészeti szabályok . És ott , benne , fehéren-feketén szerepel a fogalommeghatározás: gépkocsi:olyan , legalább háromkerekű gépjármű , amelynek áttételes kormányszerkezete van (2/1962. BM-KPM er. 11. §. c) pont .) Szóval valami jól dereng elleneinknek , a gond csupán annyi , hogy ezt a jogszabály 1976 január elsején a hatályát vesztette , az őt váltó 1/1975-ös mit tartalmazott akkor azt nem tudom , de a 16/1979. (VIII.12.) rendeletben használt meghatározások már nem tartalmazták az áttételes kormányszerkezet . Tehát az érvelés jogos , csak kissé megkésett , aki ezzel jön , annak az orra alá kell dörgölni , hogy illetlenség a bíró előtt 31 éve ( de legalább 28 éve) hatályát vesztett jogszabályra hivatkozni . Vajon Pajor úrék milyen gyakran frissítik az adatbázisukat ? ……Ha valaki jól akar szórakozni , szerezzen be egy avítt KRESz-könyvet ( Műszaki Könyvkiadó Bp. 1963) , élmény elolvasni….