A sztereotípiáktól ments meg uram minket!
Te tulajdonképpen enni mész külföldre? Csak azért kérdezem, mert az írod, hogy az "AI"-sektől kiráz a hideg. Miért? Az ellátás a fontos? Szerintem más a lényeg.
Nem gondolod, hogy egy ember viselkedése, nyitottsága a világra, stb. nem attól függ, hogy teljes ellátással, félpanzióval, vagy ellátás nélkül utazik? Kivéve a kifejezetten gasztronómiai célú utazást.
Én pl. nyaraláskor, ha úgy ítélem meg, hogy a FP és az AI között nem nagy a különbség árban, simán igénybe veszem az AI-t, és még mindig meg tudtam nézni azokat a nevezetességeket, amelyekre kíváncsi voltam (pl. Pammukale, Sagrada Familia, Guel Park, Meteorák, Arkadi Kolostor, Monserrat Szilakolostor, stb.).
Igaz nem vagyok egy ínyenc, és nem az ebéd a szempont, de legyen lehetőségem arra, hogy igénybe vegyen, ne kelljen vele külön foglalkozni, egyébként huszadrangú dolog.
Úgy gondolom, hogy felesleges általánosítani, mert az AI-ellátás nem azt jelenti, hogy egy bunkó turista vagy, és semmi mást nem akarsz, mint félrészegen a medence szélén ordítozni.
Ilyen embereket egyébként mindkét oldalon találsz! A jellemétől függ, nem a befizetett szolgáltatástól. Szerintem.
Természetesen más a helyzet a kifejezetten "városlátogatás" célú utazásoknál.