Jaj, te én ott voltam vagy 2 alkalommal is, trotilt kellett vételeznem, vagyis a tisztnek, akit kisértem. Én inkább csak a biztosító voltam.
Egy oltári ellenszenves laktanyaparancsnok volt ott akkor, a trotil nem volt ki mind, csak egy tört része, így ott kellett aludnunk. A tisztemnek sem, nekem sem adatott vacsorát az a gecó, persze a mindenkori ÛTI-vel elintéztük hogy mégis kaptunk. Egész jó kaja volt eltekintve az aluminium bögréktõl , meg tálaktól.
Rohadt szar, horpadt aluminiomtányérok voltak, (nekünk akkor már müanyag tányérjaink voltak).
Valóban!... a tüzérségi fiúk is oda jártak enni a szomszédos laktanyából, a focipálya tulsó végéröl nyilt az átjárás. Az étterem mellett egy középmagas gyárkéményre emlékszem, mert ott snóbliztam az ottani fiukkal. Ha jól emlékszem valami villamos végállomása volt a laktanya bejáratával sréhen szembe. Elõször 3 napot lógtam ott el, mert nekünk az anyagra csak várni kellett. A tisztem kiment a Textilmüvekbe, valami ismerös csajhoz naphosszat, én meg ott kódorogtam, néztem az utászokat, és összehaverkodtam a felcserrel kinomban. Kétszer kimentem a Kárász utcára, de dögmeleg volt, pénzem nem volt, szal eluntam a csavargást.
Aztán ujra el kellett menni ugyanoda akkor sátorlapokat szállitottunk tõlünk hozzájuk, mert a két ellátótiszt ismerte egymást a tisztirõl, és így volt köztük ez az elvtársi kapcsi.
Még a helyõrségi fogdátokat is láttam, mert azzal szemben volt a #.-as számú Honvédségi EFÜ., és ott le kellett valami papirt adni és aláiratni a második alkalommal.
Milyen kicsi a világ...!