Én még a régi kertbe npróbálkoztam jégsalátával és a lolóval, mert a hagyományost nem szeretem, de ott nem volt nagy siker mert csak korlátozottan tudtam öntözni meg bogaras volt, felmagzott, itt már megsem próbáltam.
A mángoldból amiből 3 fajtát ültettem 6 szemet hagytam meg erre tegnap kettőt lerágott a csiga. Ma megitatom őket sörrel.
Én ha nincs meleg nagyon jól elvagyok a gumikesztyüvel, melegben csak ha nagyon muszáj és egy számmal nagyobbat mint máskor mert azt hamar letudom rántani.
A körmörök tisztán tartására próbáljátok ki amit én már régen alkalmazok. elázott szappanba 10 körömmel markolászni, hogy a teljes köröm alja megteljen szappannal, nem megy alá a piszok, illetve a kézmosáskor vele együtt kijön. Baba szappant használok, semmi baja a körmömnek. Folttisztítónak, a citrom kifacsart héját ráhúzom az összefogott körmeimre és csavargatom rajta, még erősítí is a kömöt.
Körömápoló, egy fedeles kis műanyag doboz amibe a az egyik kezem belefér, bele annyi olivaolaj ami ellepi a kezem. Mikróban kb. 38-40-fokra meglangyosítani, pracli bele, 10 percre utána csak papirtörölközővel megtörölni és reggelig így marad.Az olaj nagyon soká újra használható azért kell a fedél rá.
Durva repedezett csunya kéz és köröm, olivát annyisóval kikeverni hogy sürű masszalegyen evvel átdörzsölni a kezet, kézmosás és jöhet az olaj fürdő, kézkrém ki mit szeret.