kicsee Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2417
2 dolog.
Az egyik. Üvegházam nem volt, nem bajlódtam a fóliával sem. Van egy kb 10méter párkányom, az előtt egy egy lapos üvegfal. Ilyen veranda szerűség. Ott szépen nevelkedett minden. De rendszeresen kellett tápszerezni mindent, mert a bolti földek fabatkát sem érnek. Annyi az előnyük, hogy végtelenül lazák. Viszont a tápanyag hiányban az is jó, hogy én szabályozom, hogy miből mennyi kerüljön bele. Hiszen minek adnék káliumot egy palántának, amikor annak nitrogén kell... szóval a tápanyag hiány az egyik ok, hogy megnyúlhattak a palánták.
A másik meg, hogy nincs abban a földben amiben a növények vannak, sok kálium?
Mert az is okozhatja a megnyúlást.

Teljesen más.
Gyakorlatilag pár nap alatt semmivé foszlottak a paprika soraim. A szakdolgozati témában ügyködtem és amíg nem figyeltem valami megtámadta a paprikát. Valószínűleg bolha, ami ráadásul vírust is terjeszt... no majd lesz valami. Ami megmarad megmarad ezzel már nem érdemes foglalkozni. A paradicsom palántáim meghálálták a szuperfoszfátot. Már látszanak a kis paradicsomok. Napokon belül nitrogén és a foszfor. A szomszédok már így is nézelődnek, hogy milyen szépek a paradicsomaim.
A krumlival még várok, hogy minél több lárva keljen ki. Majd akkor megkapják a magukét. Tegnap csináltam egy próbát az egyik tövön, de igazából kiröhögtek a bogarak (töményebbet, meg nem mertem csinálni), úgyhogy valószínűleg egy ideje már ezzel a permettel találkozhattak itt a környéken és hozzászoktak. Majd kapnak most mást. Szereztem egy új szert, ami átütő lehet a hagyományos kezelésekkel szemben, legalábbis ezen a környéken. Itt ahol most élünk, nem nagyon védekeztek a pardicsom és a burgonyavész ellen. Most majd Amistart kapnak. Pont aktuális a bogyókötödés idején alkalmazni. (eddig bordói lé+kén+Wuxalt használok, de a bordói lé+kénből sok kell. 8 permetezésre elég 1900 forint)
Előzmény: taormina1 (2410)