Sziasztok! Én is a kertben töltöttem a napot, kicsit lehangolódtam, és nagyon leégtem. :-)
Kitakarítottam-gyomláltam az eperágyást, levágtam az indákat és a nagy leveleket, leszüreteltem a szép epreket, egy csomót pedig sajnos ki kellett dobnom, az éjszakai eső nem tett igazán jót a penészes részeknek.. Mit gondoltok, fűvel érdemes az epret mulcsolni, vagy alárohad? (Jelenleg más nem nagyon van kéznél, amivel lehetne takarni a talajt..) Esetleg van valakinek tapasztalata kartonpapír gyűrűvel? (Egy német könyvben olvastam erről)
A retket én a hét elején dobáltam ki, az óriás vaj kb. kétforintosnyira nőtt meg két és fél hónap alatt, és bár zsenge maradt és csak minimálisan volt csípős, szinte kivétel nélkül az összes férges lett. :/
A spenót bepöndörödött, a tetű mellett valami fehér kukac is volt rajta (fúj!), úgyhogy míg mostam, végig azt mantráztam "sohatöbbésohatöbbé"...Most a labodában meg a mángoldban van minden bizodalmam.
Volt még két ágyásnyi gyomos terület, a tegnapi eső után könnyen rendbe lehetett hozni, most ki kéne találnom, mit tegyek bele... A tökfélékhez késő van már?
Az ősszel vásárolt kaliforniai sütőtöknek eltettem a magját, szerintetek érdemes próbálkozni vele?
Ahogy tépkedtem ki a gyomokat, rengeteg fehér pici lepke(?) repdesett, mintha pernye szállt volna. Egy ismerősöm asszonta, káposztalepke. De én úgy emléxem, az rendes nagyméretű. .ez mi lehet?
Kézvédőnek én is a Nora által említett bőr-textil kesztyűt használom, jól lehet vele dolgozni, és csak utána csak egy alapos körömkefés kézsúrolás kell. Még a hosszú körmöket is megkíméli. :-) Mielőtt felfedeztem volna, a vastagabb háztartási gumikesztűvel próbálkoztam,de nagyon utáltam, ha le kellett venni, biztosan tíz percet küzdöttem, mire újra felráncigáltam. Még azelőtt semmit, de akkor úgy is nézett ki a kezem... :-P