Az egész üvegházam lehangoló állapotban van, valamit alapvetöen rosszul csinálok. (Pl azt, hogy csak minden második héten vagyok itt:-(
Honnan lehet megállapítani, hogy vírus, vagy atka? Én vírusnak gondolom, de lehet, hogy tévedek.
A retkeim, amiket nagyon korán ültettem 1 Ft-os átméröjüek kökemények és szívósak lettek, a zöldsaláta valahogy rágós és fej helyett most maxárat hoz, a basilikum szörnyü foghíjasan kelt.
Összekeverve vetettem az alább látott Lollo Rossot és Lollo Biondát, ez szépen kikelt, de aztán valami titokzatos okból majdnem mind elfonnyadtak, alig maradt valami.
Minden tele gyomként kikelt paradicsommal, mert a saját komposztföldemet használom, de azok is olyan nyomorékok, talán vírusosak. A padlizsán meg a paprika alig fejlödik, de akkar olyan deformált leveleket hoz, majd holnap lefotózom.
Az uborkák levelein olyan sárgás foltok vannak; nem ez a mozaikvírus? Látott már valaki ilyet?
Egyedül a 6 broccoli fejlödik rendíthetetlenül. Egyáltalán, minden keresztes virágú jól van, de öket a brokkoli kivételével kiültettem: karalábé. piros káposzta, karfiol szépen fejlödik.
Odakint is csak egy fokkal jobb a helyzet.
Az eprekröl múltkor azt írtam, hogy alig 1,5 cm átméröjüek. Hát eltúloztam, némelyik még a felet se éri el, viszont rengeteg van.
A jégsalátám viszont tényleg remekül sikerült, többet kellett volna vetni, mert rohamosan fogy, de akkor nem volt hely. Most ugye már nem lehet?
Szívesen megpróbálnám mégegyszer a Lollo rossot és biondát is.
A borsót ma fölszedtem; én csak ilyen nagyon korai törpét vetek, mert késöbb kell a hely a bokorbabnak. Nekem is össze-vissza dült, de nem foglalakoztam vele; alatta ennél fogva meglepöen nyirkos volt a talaj.
A feketegyökér, a mángold és a ruccola is szép, csak ez utóbbi sajnos mégse olyan fajta, amilyet kerestem. Nem tudtam, hogy többféle van.
Találtam egy nagyon jó retekfajtát, ami nem olyan vacak, mint a kis piros hónaposretek; nagy karógyökeret fejleszt és sötétrózsaszínü. Legnagyobb bánatomra azonban nem szedtem föl idöben és embernagyságú maxárakat fejlesztett, miközben a gyökere rágós és fás lett. (Így legalább fogok magot jövöre.-(
Egy kis pohárban bevittem annak a medvehagymának a magját, amit nem ültettem el, hanem olajat csináltam belöle: méterekre ellövi az érett magokat, tök mulatságos.