HanG99 Creative Commons License 2007.05.27 0 0 179
összefoglalva:
1) a Sebestyén családot, mint osztályidegent/kulákot/zsidót/kapitalistát kilakoltatták a villából
1a) amikor jött a rencerváltás/gengszterváltás, akkor nem kaptak teljes természetbeni kártérítést - pontúgy mint rengetegen mások, mindenki kárpótlási jegyet kapott, aki kért, amit aztán elköltött ahogy akart. A Sebestyénék, mintha nem kértek volna ilyet, de ez nem biztos.
2) Apró Antalnak, mint felelős kádernek - olyasféleképpen, mint a minisztereknek, államtitkároknak OV-Torgyán kormány idejében - kiutaltak egy üresen álló villarészt, ami korábban varrodaként is üzemelt. A villában átalakításkor 3 bérlemény került kialakításra, ebből kapta egyiket Apró Antal - nem tiszta, hogy hányadmagával költözött be a lakrészbe.
2a) szóval egy negatív politikus az akkor jogszabályoknak megfelelően kapott szolgálati lakást, csak nem szolgálatinak, hanem (mint minden tanácsi lakást) szociális bérlakásnak hívták.
3) nem tiszta mikor (újságírók derítsétek már ki), Apró lánya megházasodott, gyermekük született, valamikor a harmadik lakás megüresedett (erről jó lenne többet tudni), és az üres lakrészt kiutalták az ifjú családnak.
3a) mással is előfordult ilyen, volt osztálytársam szülei szintén kaptak rózsadombi lakrészt kiutalásra, pedig nem tartoztak az elithez, de éppen ott volt üresedés, mikor a lista elejére kerültek, adott esetben pedig végülis szinte védett személyek közvetlen közelében megüresedett lakrészt nem utalhatták ki bárkinek, plusz protekció.
3b) amíg nem tiszta, hogy ki volt a 3, lakrész korábbi bérlője, és hogyan távozott (rábeszélésre, meghalt, diszidált, stb.), addig ebbe a pontba bármi bemagyarázható, de semmit sem bizonyít.
4) eljött a gengszterváltás, amikoris a bérlakásban élőknek (mindegyiket szociális bérlakásnak hívták) az Antal kormány kegyelméből (?) jogukká vált a bérlakás kedvezményes feltételekkel való megvétele.
4a) mint többszázezer magyar állampolgár, a Sebestyén villa lakói is ezen jogukat használva megvették, a részletfizetés nem a szociális helyzetnek, hanem a törvénynek volt köszönhető, de szerintem nagyon gyorsan kifizethették az egészet, azaz nem 25 éves részletre vették, ez csak a szerződés alapszövegében volt benne (nálam is) attól függetlenül, hogy én is a 40%-al csökkentett teljes hátralékot, azt hiszem talán egy héttel később kifizettem - jogszabályi háttér. Különbség: nálam ez sokkal hamarabb lezajlott, 91 közepén már biztos tulajdonos voltam, ez a végig "nemzeti" oldali 2. kerületi önkormányzatnál csak valamikor 95-ben válhatott valóra.
5) 96-ban a feltörekvő Gyurcsány beköltözött a villába családi okoból, és mint minden magyar vállalkozó ügyeskedett, céges pénzekből újíttatta fel,
5a) valami hasonló mintha nálam is előfordult volna, de mára elévült.
6) 2002-től Gyurcsányt nem elégíti ki a gazdaság, politikai pályára lép, ezóta része az "Apró-Gyurcsány" klánnak, ezóta próbálnak rajta Apró Antal múltja miatt fogást keresni azok, akiknek nem szúrja a szömit Stumpf hasonló háttere.

Kis magyar abszurd, függetlenül attól, hogy mi köze volt az Odelxxxxx-családnak a villához, vagy Peter Dobrevnek a pápa elleni merénylethez.