Szaci
2007.05.25
|
|
0 0
12884
|
Mivel kezelted le a levágott hajtásokat? Hát a dolog úgy kezdődött, hogy tavaly észrevettem valami fura feketedést egy jópár leanderemen. Akármivel permeteztem nem akart elmúlni, hiába vágtam le rossz hajtásokat. Így idén tavasszal a betegnek tűnő egyedeket külön tettem és nyakig visszavágtam őket. Ők most már szépen elkezdtek hajtani (majd csinálok róluk is képet). A tünetmenteseket pedig szépen külön kezelgettem de a biztonság kedvéért azért őket is folyamatosan permeteztem réztartlmú gombaölő + atkaölő keverékével. Erre most felfedeztem az egészségesek között ezt a feketedő hajtást ami élőben pont úgy néz ki mint a leanderrákos képeken. A másik növényke (másik képen) pedig nem úgy néz ki hanem: a hajtás végénél a levelek tövén fekete lesz a levelek meg eldeformálódnak. Ott nem megy szét az egész kis törzse mint a másik növénynél. (bár lehet hogy csak azért mert kezdeti állapotban van?). Hát nem tudom, hogy most vágjam le őket is tövig aztán várjam a csodát, hogy vajon hogy hajtanak ki (betegen vagy nem). A már levágott leanderek elkezdtek hajtani, igaz még száruk nagyon kicsi de azokon még nem látszik betegség. Csak attól félek, hogy azt olvastam hogy ez a fránya betegség bent van a nedvében így nem lehet sima levágással kiírtani. :( |
Előzmény: oleandro (12882)
|
|