KEEP Creative Commons License 2007.05.24 0 0 293
Olvasgatom itt a hozzászólásaitokat és a következk fogalmazódtak meg bennem részint saját tapasztalatból:

Egyrészt zongora és zongora, illetve pianínó és pianínó billentése között is mekkora különbség lehet.
Bár nem vagyok nagy zongorista (párom az ügyes), de azért játszottam már kicsit yamaha, fazioli versenyzongorán és petrof meg ukrajna pianón is. Nyilván itt is elmondhatjuk, hogy a billentésérzetek nagyon messzire vannak egymástól.
Amikor mi vettük a gépet, végigpróbáltuk az összes lehetőséget.
Több ismerősöm a Rolandokra esküdözött, párom negyed órákat játszott mindegyiken és nem a boci-boci-tarkát :)
_Neki_ a Roland nem jött be, ő a nehezebb billentésű hangszereket szereti, egyből beleszeretett egy Yamahába.
Másik >20 éve zongorázó ismerős pedig a Yamahától kap herótot.

Szóval nem egyértelmű ez sem, bár az lenne és könnyebben segíthetnénk.

Az én véleményem szerint el kell menni néhány nagyobb helyre, ki kell próbálni, meg kell nézegetni.
Az én helyeim, ahol jártam a következők (egy környéken vannak):
- Roland zenegaléria (www.zenegaleria.hu), ha Roland érdekel
- Tajti Music (www.tajti-music.hu)
- Eldorádó hangszerüzlet (www.eldoradomusic.hu)

Utóbbi kettőben rettenetesen segítőkészek voltak, az aggályainkat is meg lehetett osztani velük. Az eldorádóban rengeteg modell kipróbálható több márkából is, kényelmesen le tudsz ülni, hangszigetelt teremben. Mi végülis itt vettük, pont azért mert egy csomó modellt ki tudtunk helyben próbálni és ez tetszett meg.
Rendesek voltak, mert a hitelügyintézés miatt majdnem egy órát ottmaradtak még velünk szombaton zárás után.

Szóval fogj meg valakit még és menjetek el nyomogatni. :)

keep

ps: bocs, ha mégjobban összezavartalak