kurdilaci
2007.05.24
|
|
0 0
3113
|
Szia Pesi!Nálam öt évvel ezelőtt termett először a törpebanán/Musa nana/Akkor még nem volt digitális gépem,ezért csak fényképről készitett ,gyenge minőségű képet tudok mutatni róla.A törpe banán -nevével ellentétben-nem is olyan törpe,kb.négy méter magas volt,közel kétméteres levelekkel,amikor virágozni kezdett.Nem cserépben tartottam,az üvegházba volt kiültetve,s a termő méretet három év alatt érte el.Baromfitrágyával,Vuxállal nyomattam,s a fürt mérete igazán lenyűgöző lett:Kb.25 kg-os,318 banánt tartalmazó fürt lett,s a növényt ki kellett kötni,hogy a súly félre ne húzza.Isteni finom banánok lettek,alig kisebbek,mint a bolti,ám sokkal édesebbek,hiszen csak a besárgult terméseket vettem le róla folyamatosan.Rengeteg látogatónk volt abban az időben.Mivel nagyon kicsi az üvegház,igy egyszerre csak egy banán növekedhet benne.Igy a következő évben nem,csak újra harmadik évre lett termő banánom.Ezt már nem nyomattam trágyával/az üvegház többi növénye is fejlődött közben/,igy csak feleakkora lett,mint az anyja,a fürtis jóval kisebb negyvenegynéhány banánt tartalmazó lett.A gyümölcsök mérete is kisebb volt/kb.10-12 cm/,ám az izük ugyanolyan finom lett.Most az unoka növekszik az üvegházban,jövőre várható termés.Tehát lehet itthon is banánt termelni,tápanyag és elhelyezés kérdése csupán. |
Előzmény: pesi (3056)
|
|