Ma délelőtt valami nagyszabású rendőri akció volt nálunk, legalább 10 egyenruhás volt az úton. Sebességet is mértek, és természetesen engem is megállítottak. Nem mentem túl gyorsan, kb. 60-nal hasítottam, de ezt nem kifogásolták. Az igazoltatás is teljesen korrekt volt, csak a vezetői engedélyemet, az adásvételi szerződést, meg a biztosítási papírokat kérték. Fel voltam vértezve a ferdeszeműtől kapott végzéssel is, de a rendőrt nem érdekelte, azt mondta, tudja hogy a járgányom segédmotor, azért nem kért forgalmit. Gonosz módon azért megemlítettem, hogy a többi kollegája is lehetne ilyen tájékozott, de erre nem reagált, csak további jó utat kívánt.
Nemrég hívtak az okmányirodából, a rendőrségtől kaptak valmi utasítást, hogy küldjenek nekem egy tájékoztatót, a fiam "személygépkocsijának" a forgalomba helyezéséhez szükséges okmányokról, illetékekről, stb. Mondtam nekik, hogy a kérdéses jármű segédmotor, amit több bírósági végzéssel is tudok igazolni, erre kissé tanácstalanok lettek. Átküldtem nekik 2 végzést, most azt tanulmányozzák, kíváncsi vagyok mire jutnak.