MolnarErik Creative Commons License 2007.05.23 0 0 164

"Miután a törvényes hatalom SEM DEMOKRATIKUS, oly mindegy, hogy a zsarnokság törvényes, vagy törvénytelen. Hitler is, Sztalin is törvények mögé bújt. Na bumm! A mostaniak a széfjükbe és onnan dirigálják a törvényhozást. "

Először is 1 jó tanács, előbb olvasd el Arisztotelész Politikáját, és akkor talán legközelebb nem írsz csacsiságokat.

Én nem írtam, h demokratikus, hanem, h törvényes (lásd idézett mű). Hitler és Sztálin hatalma nem volt törvényes, hiszen cselekedeteiket nem korlátozták a törvények, a törvények felett álltak.

Az informális és nem informális hatalom konvertálhatóságáról. Az, h Fletó vagyonából fakadó informális hatalma mennyire is volt veszélyes a nemzetre az mutatja, h minisztersége előtt senki semmi ilyet nem állított róla a jobboldalon, pedig jól ismerték (akkor pont megyóról beszéltek ilyesmit, aki pedig most tünt el a balfenéken). A miniszterelnökséggel járó formális hatalom természetesen informális hatalommal is jár, de ettől semmivel se veszélyesebb Fletó a nemzetre, mint Orbán volt.

Most már értem mit értesz magánhadsereg alatt. De ilyen a Fidesz kormány alatt is volt (Pintér, Polgár), tehát ha az sem volt, akkor ez sem az, és vice versa.

A Pártfanatikusok kapcsán pedig nézz körül Orbán honlapján, és meglátod, h ebben a tekintetben is egálban vannak.

Végül pedig a nagyságrendről se feledkezzünk +.

Oszama informális hatalma Bill Gates-éhez fogható, csak még annál is nagyobb.

A magánhadsereg "terrortevékenységéről" pedig én csak a rendőrpalotás, minden kézzelfogható alapot nélkülöző vádat hallottam (ilyen a másikon, h a 98 választások előtti politikai robbantásokat a Pintér követette el).

Előzmény: zividivi (152)