Az Universal-os termék?A fene tudja, hogy valóban jobb-e?Nem próbáltam, mert drága és nem is volt olyan nagyfokú a probléma, hogy valami más után nézzek a Scitec-os termék helyett.
Az erőemelő bandázs, az én értesüléseim szerint nem 10 kg-ot, hanem olyan 10%-ot tesz hozzá a teljesítményhez, vagy a másik szerint 300 kg magasságában 15-20 kiló térdenként, tehát 30-40 kg a részesülése a három mázsából.Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, a ruhára nem csak ezért van szükség, hanem ezek tovább növelik a guggoló lehetőségeiket avval, hogy a hátukon tartják a rúdat a tarkó helyett, illetve nagyon nagy terpeszben állnak.Az így felemelhető súlyhoz már tényleg kell a ruha, mert
a törzs ekkora terhet már nemigen tart meg felállás közben.
Ezek így együtt akkora plusszteljesítményt tesznek lehetővé, ami megmagyarázza, hogy miért nagyobb a guggolás világcsúcsa, mint a felhúzásé.Pedig elvileg fordítva kellene lennie, mert a felhúzásban több izom húzódik össze.Te is meg én is többel tudunk elemelni, mint amit guggolunk.Ez még akkor is így marad, ha az ember teljesen kiveszi az elemelést és csak guggol, hipernyújtást, vagy törzsdöntést és hátgyakorlatokat végez.
Az izületi szelektálódással egyet értek, de a magam részéről nem hiszem, hogy annyira megerősödnék, hogy ez megtörténjen.Ennek ellenére mostanában néhányszor kénytelen voltam használni fáslit, de úgy kötöttem meg, ahogy a súlyemelő VB közvetítéseken.Ilyenmódon használ, hidd el:a térdet magát nem tekered be, hanem a vádli felső részén húzod át erősen néhányszor.