Freeflyer2 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 117

Sziasztok!

Ide idéznék egy levél részletet, amit máshol olvastam, de mindenképp szeretném, hogy tisztázódjon a dolog!

Légyszíves kommentáljátok a FIC részéről!

"Tegnap lett egy kis gondom a FIC-el.
Az előre megbeszélt módon jelentettem be a kalocsai repüzemet,és szerettem volna bejelenteni,hogy Kalocsától Délre,a határsávig ,Baja irányába tervezünk távrepülést.Visszakérdezett,hogy milyen magasságban,mire én mondtam,hogy előre sajnos nem tudom,de 2200 m.-re saccoltam a felhőalapot,(amiből csak egy-két pára paca látszott),ezért azt mondtam,hogy szeretnénk kihasználni a maximumot,mert hátha sikerülne emelkedni.
Azt kaptam válaszul,hogy csak 4000 lábig tudják engedélyezni,mert felette repülési terv kellene,amit mi nem tudunk adni,mert motor hiányában nem tudjuk megmondani,hogy hol,milyen magasan leszünk.Nyugtáztam,megmondtam a pilótáknak,szerencsére az értelmesebbje volt most nálam,és lejöttek 1200 m.-ről.
Persze piszkálta a csőrömet,és felhívtam Kacsát,aki félredobta a munkáját,és azonnal elkezdett intézkedni az ügyben,mert ha ez így szokódik meg,sehonnan sem lehetne távot repülni.
Sikerült elintéznie,hogy további egyeztetésig,mehetünk repülési terv nélkül is magasabbra,de neki sem ment egyszerűen.Megnyugtató,hogy a FIC-nél is segítőkész ,értelmes emberek ülnek,és megértik a problémákat.Persze biztosan nincs még vége,mert vannak szabályok,amik viszont előírják a repülési tervet,és ha valaki nem jelentkezik be a megadott helyen,azonnal keresni kötelesek,stb.,de a másik oldalról meg bejelentési kötelezettségünk sincs,nemhogy engedély,szóval van itt még miről beszélni."

Magyarázatként annyit, hogy természetesen most is motor nélküli siklóernyőkről volt szó!

Ugye ez félreértés volt (ismét)?!