Üdvözlet Mindenkinek!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Mi ma túlestünk a mqszaki átadás epizódján. Hát most nem tudom hogy nevessek-e vagy sírjak. Az még talán a kisebb bajok közé sorolnám, hogy "MpSZAKI" átadás létére a csengQ a klíma és a riasztó hiánycikk.
Nekem a legnagyobb bajom a burkolatok. Tónyát-Baranyát sikerült összejárnunk (nem kis fáradságot felemésztve) még rátaláltunk a megfelelQ lapokra, és csempékre (teszem hozzá nem is 2 fillér volt). Amikor átléptünk a küszöbön, hát majdnem a sírás kapott el. A padlólapok, és a csempék esetében a burkoló számomra elfogadhatatlanul definálta a sík fogalmát. A lapok hullámzása vetekszik a hullámvasútéval (az egyik lentebb a következQ 2mm-re fentebb majd ismét lentebb). Ez még ahhoz mind semmi! A padlólap lerakása úgy volt tervezve hogy a diagonál minden második lapjának felsQ sarka ki lesz (5x5) vágva és abban egy belepasszoló fémlap lesz beletéve! Na ez bele is került. De könyörgöm hogy?! DIREKT, de tényleg direkt megkérdeztük, hogy vágassuk-e ki azokból a lapokból, a sarkokat. A válasz: NEM kell mert ezek a burkolók is meg tudják csinálni. Hát meg az biztos, kQbaltának látszó tárgyakkal véshették ki belQle, úgy hogy le vannak töredezve a sarkai, vagy épp tovább vannak vágva. Akkor a fürdQbe valQ csempézés se sikerült túl fényesre. Ott is egyik csempe kintebb/bentebb mint a másik. A mosdód is DIREKT kértük hogy ne csavarják fel, sQt mondtuk nem is kell mosdó, majd mi viszünk! És lám mégis összefurták a csempét és most ott egy mosdó! Na de várjál, jön a kérdés: HOGY? Két díszcsík párhuzamosan jön lefele egymástól 80 cm távol (hogy közé pont bemenjen egy 80 cm-es mosdó) Na ezt a nem kért 55 cm-es mosdót felfúrták úgy hogy a csaptelep (elvileg a mosdó közepe) nem 40 cm-en van hanem 56-on... Kérdem én szerinted hová, vagy honnan mérte aki feltette, hamár kérés ellenére feltette?Ha már itt járunk csapot se kértünk, de azt is kaptunk. VIGYÁZAT!!! Akik kaptak azok nézzék meg mert a miénk nem az ami a mqszaki tervezetbe le van írva, hanem valami noname, a káddal együtt ami kaldewei-ra, volt meghírdetve. Álltólag tudja azt a minQséget, de hogy ha név sincs egyiken se. SQt Radványi Úr se tudta milyen a típusa, és a lemezkádnál baromira nem mindegy a vastagsága, vagy a zománcozása.
Na gyerünk tovább a konyhába 44x50-es strang helyett kaptunk egy 107x44 eset. Ezt se kértük, kaptuk. Persze, hogy benne van a 2%-os területnövekedésbe. (egyszer elég mérges leszek visszabontom a tervrajzi állapotra). A konyhai csempesor befejezéseire elfelejtettek élvédQt tenni (ezt is kértük), ami utólag pótolhatatlan, esztétikailag pedig nem elemezhetQ.
Ablakok: rolós szúnyoghálót kértünk; na az nincs. Mi idQben szóltunk (a szerzQdéskötéskor) hogy ne kelljen semmit átalakítani, de mivel a redöny már benn van tokostol, így kiváncsi leszek hogy mi lesz belQle.
Kinti burkolat: mivel mi földszinten vagyunk a teraszt az gres lapokkal volt beígérve ami könnyen (relatíve) takarítható, hát kaptunk helyette térburkoló köveket, ami nem hogy nehezen, hanem sehogy nem takarítható garantált a 3 kiló homok benter ha oda kimész és visszajössz.
Aztán volt még egy csomó apró hiba (ajtó-, ajtótoksérülések, festés hibák, stb.), de azok már elhanyagolhatók.
Összegezve: minden szándékunkat, amit kértünk papíron leadtuk a falnézetekkel együtt, így a burkolati munkákat nagyon megkifogásoltuk, mert egy I.osztályos munka nem így kell hogy kinézzen, de ez még III.ad osztályban sem megengedett (ha van olyan). A tények tudatában vittem volna burkolót, ha ezt mind tudom.
Jótanács: ha a legapróbb karcot is észreveszitek szerintem írassátok fel, és Alaposan nézzetek át mindent!
És több hozzászólótól olvastam, hogy a vevQkkel való hangnem egy erQsödQ görbét vett fel, amit sajnos mi is érzékeltünk. A nyásas stílus egy követelQzQ, diktátori magatartásba csapott át. Mert azt hiszem hogy a 2%-os áremelést, vagy a ködbérezés ellen nem emeltünk szót (személy szerint mi), de ezek után másképp állunk mi is a dolgokhoz. Addig biztos ki nem fizetjuk az utolsó részletet amíg át nem vettük a lakást úgy ahogy annak ki kell nézni!
A fenti leírások nem sarkítások, és nem nagyítások; sajnos valós tényeken alapulnak. Bízom benne hogy csak nekünk jutott ki ebbQl a jóból, és a Ti helyzetetek klasszisokkal jobb lesz.