Helyzetjelentés az üvegházból:
A (három)hónapos retek kikerült: apró, kökemény és fás volt. Most basilikum került a helyére, aki nagyon vontatottan és foghíjasan kelt. A másik oldalon lassan elfogy a korai fejes saláta. Köréjük olasz fodros salátát ültettem vegyesen biondát és rossot, de az utóbbit még nem láttam. Közötte cserébe (mint mindenhol az egész kertben, ahol a komposztföldemet használom) tömegével bújik elö a paradicsom, mint a gyom.
A kis poharakban levö Kátyától kapott paradicsomok viszont csak haldokolnak, pedig már gombaölöt is kaptak. Nem mintha szükség volna rá, de nem bírom elviselni, ha meghalnak növények.
A polc alatt a fal mellé 7 tö uborka került ( a fajtáját elfelejtettem, majd utánanézek. Szabadtéren még sose sikerült, itt talán menni fog.
Elöttük egy sor padlizsán, a folytatásban paprika, ami szintén nem sikerült szabadban sose. A szemközti oldalon Zsebi tulipánpaprikái és sárga koktélparadicsomai foglalnak helyet. Minden nagyon pici még, pedig februárban vetettem.
A paprikák levelei talán valami vírustól ilyen furcsán gyüröttek.
A polcokon a maradék paradicsom, széttüzdelt bohócvirágok és petuniák vannak, néhány hajnalka és fehér csillagfürt palánta társaságában.
Kiültettem a piros káposztát, karalábét, piros száru mángoldot, karfiolt, zellert ,rucolát, 2 spárgatököt, 4 zukkinit, 2 palacktököt, 2 istengyalulta tököt, ez utóbbiakat a füves részre, mert az ágyásba már nem fértek.