iconrepro Creative Commons License 2007.05.21 0 0 73
üdv!

annyit tennék hozzá ehhez a topikhoz, h engem is eléggé bosszantanak a nem nekik szánt helyen megálló kocsik, ha bmw-k, ha trabantok. az én kedvesem mozgáskorlátozott. igaz, nincs tolószékben (még, de azért bízunk benne, h nem is lesz), viszont elég nehezére esik a járás (izomsorvadása van). és mindig, mikor megyünk a városban kocsival akárhova, vagy bevásárolni a corába, vagy bárhova, ahol van mozgássérült parkoló, ha csak tud, nem áll oda. először furcsa volt nekem, és megkérdeztem, h miért nem? azt válaszolta, h meghagyja azoknak, akik tényleg rászorulnak, mert teszem azt tolókocsisok, vagy még nehezebben járnak, mint ő. ekkor jutott először eszembe, h vajon utána tényleg egy tolókocsis fog megállni a helyén, vagy egy lopott igazolványos illető. persze azóta is így megy ez, kivéve ha nővére is a kocsiban van, mert neki is ugyanez a betegsége, és ő rosszabb állapotban van, miatta célszerű a mozgáskorlátozott parkolóba állni. megoldás nincs. és kész. amíg vannak olyan emberek, akik ezt kihasználják, ezzel visszaélnek, addig ezt nem tudjuk megakadályozni. a szándékot/hajlandóságot kéne kiölni az emberekből, de az agymosást még nem találták fel...
de amúgy nem csak ezen a téren bosszantanak dolgok a mozgássérültekkel kapcsolatban. rengeteg példát tudnék még hozni, amik megnehezítik egy ilyen emberke életét, és amiken olyan könnyű volna segíteni, ha figyelnének egymásra az emberek. csak sajnos kb felesleges ezeket kiírni magamból, mert akik tehetnének vmit, nyilván nem itt fórumozgatnak... a mozgássérült (és egyáltalán bármilyen szempontból más) emberek annyira a társadalom perifériájára szorulnak, h legeslegutoljára fog velük foglalkozni bárki is, aki befolyással bír olyan körökben, ahol lépéseket lehetne tenni az életük megkönnyítésére.