nemhívő Creative Commons License 2007.05.21 0 0 220
Teljesen egyetértek veled!
Ha veszed a fáradságot és elolvasod az előzményeket láthatod, hogy én is egyetértek, méltánytalanul alacsonyak a fizetések. És azért, mert a mindenkori kedves hatalom bekalkulálta a hálapénzt az orvosok jövedelmébe. Gondolom ebben egyetértünk.

De attól a hálapénz még tisztességtelen dolog! Ezen a fentiek nem változtatnak. A topiknyitó kekeckedett is velem először, hogy a betegek a felelősök az egészért miért adnak, stb. Van két fél. Orvos és beteg. Melyik van rászorulva a másikra, melyik a kiszolgálatatott? Melyik él vissza a bizalommal? Pusztán erre reagáltam, amikor az orvosokat nevesítem a jelenben elsőszámú felelősnek. Semmit sem tesznek ellene. Így nehéz lesz az állapotokon változtatni. Ma már egy orvos nincs kényszerhelyzetben mint az átkosban. Van piac, van magánrendelés, vannak magán klinikák, van EU, azaz szabad külföldi munkavállalás. Ez is a boldogulás egy-egy lehetősége, ami sokkal tisztességesebb mint a hálapénz.
De nem akarom újra leírni az eddigieket. Ha érdekel elolvasod, megtisztelsz vele.
Előzmény: zsuzsa (216)