kheiron Creative Commons License 2007.05.20 0 0 211
Mit nem lehet azon megérteni, hogy egy állami intézményben egy közalkalmazott ne tegyen különbséget beteg és beteg, illetve ügyfél és ügyfél között azon az alapon kap-e zsebpénzt vagy sem?

Mit nem lehet megérteni azon, hogy az orvosi szakvizsga garanciát jelent számodra a megfelelő szintű ellátásra? Miért nem felelt meg számotokra az osztályon dolgozó bármelyik szakorvos, akihez épp kerültetek volna? Milyen alapon próbáltátok meg felborítani a normális kerékvágást azzal, hogy ragaszkodtok pont egy orvoshoz?

A tudásnak ára van. És azt ki a faxom fizette ki? A doki vagy a tandíjmentes nagy büdös költségvetés az én adómból?

A költségvetés maximum meghitelezte az orvosnak a tandíját, mert az alacsonyan tartott fizetésekkel simán visszaszedi ezt a pénzt.

A bírók ugye az állam alkalmazottai, mint ahogy a legtöbb orvos is az. Elvégezték az egyetemet, és doktori fokozatuk van. A megszerzendő tudás, és aztán a felelősség is párhuzamba állítható.

Egy kezdő bíró fizetése ma bruttó 304400 forint, amikor én végeztem, akkor kb. bruttó 180 ezer forint volt. Akkoriban az én fizetésem volt bruttó 72000.

Ma kb. bruttó 180 ezer lenne a fizetésem, ha főállású közalkalmazott lennék.

Szóval az állam mondjuk havonta legalább 100000 forintot spórol meg azon, hogy nem adja meg azt a fizetést, amit egyébként más, hasonló képzettségű alkalmazottainak megad.

Én 1999. óta dolgozom, a végzésem óta eltelt 7 és fél év, azaz (7x12)+6=90 hónap.
Ez alatt az állam spórolt rajtam alaphangon számolva 9 millió forintot, és ez minden hónappal csak tovább nő.

Ki is fizeti-fizette az én taníttatásomat, kedves nemhívő? Én magam. Neked egy filléredbe nem került.
Előzmény: nemhívő (210)