Nagyon tetszik nekem, hogy téged minden érdekel. Amia füge pille palackos szaporitását illeti, csak úgy a tudatlan ember optimizmusával fogtam neki.
Ez év januárjában megbiztam a kisebbik fiamat, hogy csenjen el néhány ágat Temesváron (mert ott dolgozik) egy félig-meddig közterületen levő fügefáról. Február másodikáig tárolta ahogy tudta s aztán hazahozta.
Egy néhány pille palackot körbevágtam kb. a magasság kétharmadánál, de nem teljesen körbe, kb. 2 cm nem vágtam le. Igy , mint egy sapkát lefefordithatom a palack felső részét. Aztán a föld, egy kis turbósitó vegyszer és már jöhetnek is a kb 20 cm-es füge ágak. A biztonság kedvéért kettőt tettem mindegyikbe. Jól beöntöztem aztán a "sapkát" visszahajtottam, szintelen ragasztó csikkal körberagasztottam, dugót becsavartam és kész. Én egy szoba ablakába tettem őket és nagy meglepetésemre nagyon hamar fejlődni kezdtek.
Az átlátszó pillepalackban nagyon hamar láthatóvá vált mennyire átszövik a földet a gyökerek. Igy a két literes palackot már kicseréltem egy 5 literesre, de már ezek is jól át vannak szőve. Ezekből van négy darab, minegyikbe kettő. A megmaradt vesszőket pincébe tároltam nedves homokban. Ezeket nemrég szintén palackba tettem, de már ki a szabadba. Ezeknek még csak érme nagyságú levelei vannak.
Megpróbálok néhány képet küldeni, de mivelhogy első próbálkozás nem biztos, hogy sikerül.
Köszönöm zotya papának a hasznos tanácsot a datolyaszilvával kapcsolatban. Sokra becsülöm azt is, hogy ilyen határozottan kiáll Bene Laci mellett.