ninovarga
2007.05.19
|
|
0 0
1608
|
Ezen a ponton bevallhatom, hogy hátralévő életem céljaként ezen gyümölcsfajok meghonosítását tűztem ki. Lehet, hogy már kicsit rövid az idő ahhoz, hogy ezeket üzemi méretekben művelt, jövedelmező gyümölcskultúrákként én láthassam Magyarországon. A meghonosítás ökológiai és pomológiai aspektusain túl számtalan szervezési és globális piaci akadály tornyosul ennek elérhetősége előtt. De nem adom fel. Ez a fórum is egy pici része annak a többfrontos küzdelemnek, amit ezért folytatok. Mindent megpróbálok elkövetni, hogy minél többen megismerkedhessenek velük és tudatosodjon, hogy termeszthetőek. Nem elegendő ehhez a faiskolák részéről egy nagy kínálat megjelenítése, ha a tudatlanság miatt nincs kereslet. A saját megyémben fölkerestem még létező "kertbarát köröket" és megpróbáltam felkelteni az érdeklődést. Bemutató filmeket készítettem sajátkamerailag a saját és a környezetemben felfedezett növényekről. Elég sokat forgattam Olaszországban is, amelyen keresztül az ottani példákat mutatom be. |
|