Nem. Ez tényleg komoly, söt komolyabb kérdés, amit jó volna tiszta fejjel megvitatni. Nagyon komoly szakemberek is mondanak olyat, hogy a fű az egyik legveszélyesebb drog, ami létezik, hisz tulajdonképpen egy veszélytelen interaktív elöadás a drogokról, ami mindent bemutat ami jó és szép a szerhasználatban mellékhatások nélkül. S nem hiszem, hogy sok olyan kamasz van, akit a drog, mint olyan, mint ut a kiutra nem vonz bizonyos szakaszában kamaszkorának. Engem vonzott. A fű tényleg lehet kapudrog és bizony van, akinek első nekifutásra a fű a legrosszabb dolog, ami történhet vele. S bizony annak, aki igy jut hozzá annak ez 100%-osan a vesztét adja, még akkor is, ha a többség csak kiprobálja, néha néha használja. AZért én ahhoz már tul sok sírt láttam, ahol csak a fűvel kezdödött az egész, hogy nyugodt szívvel rábolintsak. AZt hiszem az eddigi beírásaimból tudhatod, hogy tulképen nekem a fü használat egy-két tipusával semmi bajom nem volna és isten látja lelkemet vannak olyan fühasználok, akiknek szívem szerint még adnék is, de sajnos senkire sincs ráírva, mikor elkezd füvezni, hogy mely tipusba tartozik, hogy "addiktív potenciálja" milyen és lehetne itt sorolni pro kontra. Amikor valaki elsöre jól leissza magát, másnap legalább kifordul a gyomra, szarul van és fáj a feje, a világ folyamatosan mozog elötte, szédül és ugye ezt megismételni, hááát...ehhez idö kell...de ha valaki mindezek elött jól befüvezik teszem azt egy sörrel akkor másnap is minden frankó, még szép emlékek is maradnak és nincs ott az az érzés, hogy te jó isten mi a francot csináltam én tegnap....AMikor még az első igazi szex elött kap egy kamasz egy ilyen élményt, akkor azt überelni, hááát nem biztos, hogy sikerül. Nem mindegy, nagyon nem mindegy, kit mikor hogyan milyen testi-lelki-szellemi állapotban talál meg a fű és ezt igy kiengedni szabadon. Ez olyan, mintha a patikában simán megkaphatnál mindent recept nélkül, mert mondjuk te tudod, hogy az kell...lehet az is, hogy tényleg tudod, de lehet hogy hazavágod magad simán. Egyenlöre ott tartunk, hogy a jó öreg Qvarelinomat is megvonták tölem, pedig az kutyém fasza egy ütös fühöz képest...(megjegyzem most igy eszembe is jut, hogy ahhoz hogy qvarelint kapjak kell doki+vizitdíj, miközben a fühöz tulképen ennyi sem kell)
Persze ennek az egész dolognak a következménye, hogy azok kik tudnak élni a fű adta tagadhatatlan pozitivumokkal, azoknak sokkal nehezebb a hozzá jutás. AZ más kérdés, hogy külön kéne kezelni azon drogfogyasztokat, akik csak füvet és csak saját használatra tartanak, számukra még elterelés esetén is feleslegesek az ambulanciák, számukra megoldás lenne, ha e témában jártas, ehhez értő szakember rábolintana és adna erre engedélyt. Azon is elgondolkoznék, hogy a füvet, mint gyógyszert felhasználnám azok körében lehetöségként, kik számtalan sikertelen elvonáson tulestek. Nem hinném, hogy jobban vissza élnének ezzel, mint a methadonos skacok.