Mondjuk az elterelést ott kezdeném, hogy szétterelnék. A szimpla füves, söt a hasison csüngö is egészen más, mint a hernyos vagy az gyorsitos manok esete. Öket semmiképpen nem terelném be a drogambulanciákra. Egyfelöl, mert pl olcson kap akkor methadon és ha már ott van esetleg csak kiprobálja, aztán még be is jön és akkor felütik egy kis hernyoval és akkor már gáz van, föleg ha kölökről van szó. Az idösebb füvezök meg akik csak füveznek olyan messzi állnak a kemény cuccosoktól, mint ide Kairó. Felesleges, értelmetlen söt káros is öket egy helyre terelni. Ez max a dealernek jó, mert bövül a vásárlok köre.
Viszont egy átlagosan dilis átlagos pszichiáter nem igazán tuti befuto egy átlagosan hibbant füvesnél. Nekik speciálisan ezen a területen jártas szaki kell, akivel kevésbé tudnak játszmázni.
Egyébként a saját látókörömben tapasztaltakból arra jutottam, hogy volt heroin fogyasztok a füvel stabilabban jönnek le, mint a methadonnal. SOk olyat ismerek, aki akár 8-10 évnyi massziv opiát függö volt és néhány alkoholistát is, több elvonási kisérlettel, ami csödöt mondott néhány hét/honap után, aztán rehab és ideig óráig jól volt és végül tudatosan a füvel csökkentette a heroin hiány okozta zürös ürt. S ma már évekkel az utolsó heroin használata óta elvan heti 2-3 gr-nyi fűvel max és adott esetben iskolát végzett már vagy családot alapitott. Tudom szedhetnének frontinkát is xanaxal vagy rivotrillal, de azt is probálták ezelött, de tartos hatásra akkor nem futotta. No most 2-3, söt van aki 5-6 évnyi heroinos mult után ez idö alatt a füvel letudta a nehezebb szakaszait. Számomra ez azt mondja esetükben talán megfontolandó a füvezés engedélyezése.
Viszont a Methadonnal kapcsolatban nekem nagyon rosszak a tapasztalataim.