ninovarga Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1556
Nem is tudom , mivel kezdjem. Először is elnézést a figyelmetlenségért, hogy összekevertelek a pécsi topiktárssal. A válasz már majdnem tökéletes, sőt szerintem már teljesen is az lenne, ha megelőlegeztem volna, hogy én a dolgokat folyamatosan olasz-magyar kontrasztivitásban szemlélem, innen a társadalomkritikai megjegyzéseim is. Amivel még kiegészíthető, az az a klímával kapcsolatos tényező, hogy a szárazföldi területeken a nappalok és éjszakák őszi időarány eltolódásával nem csupán a megvilágítási időtartam rövidül le, hanem a napi hőingás is sokkal markánsabbá válik, mint a mediterrán területek tengervíz-hőpuffere mellett. Zuccherelli professzor szerint ez minden gyümölcsérési folyamatot felgyorsít, én úgy gondolom, hogy inkább (vagy kizárólagosan?) az utóérő gyümölcsökét. Én, egyébként abszolút autodidakta vagyok és az olasz szakos nyelvtanári diplomától merészkedtem idáig a bolyongásban. A "tudományos" ismeretekhez is mindig inverz módon, valamely empírikusan megtapasztalt dolog magyarázatát keresve jutok el. Az ilyen "tudomány" természetesen hiátusokkal teli. Egy aspektusban viszont, úgy érzem, mindig a szakma hivatásos művelői előtt tudok járni. Biztosítva van, hogy fennmaradjon gyermeki kíváncsiságom és folytonosan próbára tegyem kreativitásomat. Te, mint éppen a témával határos tudomány hivatásos művelője, biztosra veszem, hogy nagyon jól érted az általam a "szakmára" irányított kritika elemeit. Az a tény pedig, hogy esetleges avverzió helyett egy nagyon szimpatikus, együttműködő attitüdről teszel tanúbizonyságot, arra bátorít engem, hogy ebbéli hallgatásodat egyetértésként értelmezzem.
Előzmény: Arth_ur (1555)