Zotyi75
2007.05.16
|
|
0 0
15
|
Szia rex009!
Bocsi, hogy csak most válaszolok neked mostanába ritkán járok ide a fórumba.
Nekem már 5 éve van fagyálló banánom és sajnos eddig 1 telet se birtak ki kiültetve mindig kirodhadtak. Összel felvettem a legidősebb banánomat mert itt a fórumba azt a tippet kaptam, hogy úgy kell elültetni hogy az alsó gyökere 70 cm méllyen legyen, mert ha teljesen átfagy a banán töve a legalsó gyökerléig akkor elpusztul. Most 3 hete ültettem ki a a banánokat, úgy döntöttem, hogy mostmár véglegesen kinthagyom, 80 cm 1m x 1m es gödröt ástam és az aljára érett komposztot tettem, és ezt a komposztot betakartam földel, mert tapasztalatom szerint nem olyan jó ha a banán gyökere közvetlenül a komposztal érintkezik, és ezután ültem el. Mivel alacsonyan van a banán töve így nehezebben indult meg hajtani, mostmár szépen hajt. Azt ajánlom neked hogy ültesd ki a banánodat normál mélységbe ugyanis így sarjakat fog hozni ha jó helyen van kiültetve, és szépen gondozod. Ha komposztot tudsz az ültetőgödör aljára tenni akkor nem fontos tápoldatozni. Meglátod kiültetve bámulatosan fogja az egyre nagyobb leveleit hozni. Nállam mindig megcsodálják a banánomat. Remélem tudtam neked segíteni.
Üdv: Zotyi |
Előzmény: rex009 (14)
|
|