Ati356 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 18

Igen az innesi-ről írtam. De vörösneont is szaporítottam. Van egy pár különbség köztük szaporítás szempontjából:  én 10l-esben raktam ki páronként (néha két hímmel 1 nőstényt), raktam be nekik perlonvattát, és csersavval savanyítottam a vizüket 5,5 pH-ra. Ezen kívűl egy levegőztetőcsövet is bevezettem úgy, h néha egyet egyet bugyborékoljon, mivel nagyobb (akár 600) ikramennyíséggel rendelkezik mint a hagyományos neonnak (100-200). És xantakrindint raktam be penészedésgátlóként, míg a hagyományos neonnál nem szabad vegyszert használni!

Beltenyésztésről csak annyit, h általában 3 generációnként bekeverem egy új törzzsel (általában idegen hímekkel). A beltenyésztés jelei általában már a külsőkben is jelentkezhet (degeneratív elváltozások, testalkat eltérése az eredetítől stb).

Egy szó mint száz: nyugodtan megpróbálhatod ikráztatni a serpákat, nem lesz semmi probléma. Én a serpákat csapatban (2-3 hím, 3-6 nőstény) raktam ki ikrázni.

Még egy gondolat úgy általában: én a legtöbb halat (főleg a fogaspontyokat) nemenként elkülönítve szoktam tartani. Csak akkor tartom őket együtt, ha hosszabb ideig nem akarom szaporítani őket.

Előzmény: Missa1 (17)