Simple
2007.05.15
|
|
0 0
1492
|
Megvettem az új albumot tegnap, oszt izibe meg is hallgattam.
Hát megmondom őszintén, hogy egyáltalán nem ere számítottam. A hozzászólások alapján sem, de az előző album alapján pláne nem.
Az első szám mintha a Systemről maradt volna le, úgyhogy az teljesen rendben van. De onnantól kezdve meg kell hogy mondjam, hogy a Túleman a legjobb dal. Szerintem. Aztán még van egy majd minden albumon végigkövethető jó tulajdonságuk: az utolsó szám mindig nagyon erős. Most is. Csak miért kell annyit várni?
Persze akik ismernek, tudják, hogy bizonyos zenéknél "sebességmániás" vagyok. Tehát nekem nem kell a lassúzás, csapjanak oda!
Meg a hangzás sem annyira erős. Sőt, van olyan rész, ahol a basszus annyira basszusos, hogy hallgathatatlan, mert bebúg, berezonál. (Persze ez hangzásbeállítás kérdése is, de nekem alapban így szól.)
A zene pedig bizony soxor eléggé kifejezetten Riskes. (Ez nem vicc!) A Systemre nem annyira hasonlít az album. Pedig az volna talán a jobb. A zenészek nem tesznek nagyon hozzá (lehet, hogy nem engedték?), a dobos iszonyú sok üres helyet hagy. És nem teljesen - hogy is mondjam - "szabatos". Tehát lehet, hogy ez a jobbkezes beállítással open handes dobolás, de például ez Cobhamnek, Gene Hoglannek vagy Simon Phillipsnek nem okoz problémát.
Egyszerűen nem értem, miért kell ebben a korban, amikor brutálisnál brutálisabb zenék vannak, benyomni egy elmaradott zenét?
Azért nem rossz vagy ilyesmi, csak az ember nem ezt várná. |
|