szysssz Creative Commons License 2007.05.14 0 0 1215

Az ízegyeztető cikkek könyvecskék adnak egy bizonyos orientációt, amit persze nem árt figyelembe venni.

 

Rögtön "borul a mutatvány", ha belemélyedsz a Tokaj-hegyaljai borok ízvilágába. Felejtsd el a sztereotípiákat, hagyadkozz saját ízlésedre! Találsz majd steak-hoz illő testes, gyönyörű savakkal ékes borokat, s "Uram bocsá" némelyik még a vadhúsok mellett sem kell, hogy szégyenkezzen.

 

Azon a tájékon minden pincészetnek van a többiektől eltérő karakterű boruk, de még az sem mindegy, hogy melyik dűlőből származik a szőlő.

 

Azt el sem tudom képzelni, hogy mi a bajod a sauvignon blanc-cal? Badacsony tájékáról származó bort kóstoltam nemrég, s kellemesen könnyed száraz nedűvel találtam szembe magam. Igaz, hogy kicsit "fűszeresebb" íze - illata van, mint pl. a chardonnay-nak.

Előzmény: Dydand (1203)