Dydand Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1203
Szia!

Hááát, ha az itthon ismert paprikával fűszezett halászlére gondolsz, és törekedni kell arra, hogy a könnyű vörös helyett valami fehérboros pótlékot találj, akkor akkor én mindenképpen egy nagyon könnyű félszáraz fajbort vagy cuvéet javasolnék, de annál is lényeges, hogy könnyed bor legyen.

A szyssz által javasolt borok közül egy könnyed Chardonnay talán megfelelő és még javasolnám is, a többit semmi esetre sem, csakúgy, mint a comad által javasolt rozét, ami amúgy jó lenne, csak az a baj vele, hogy ugyanúgy emeli a vérnyomást, mint vörös társa (és nagyon jól írta: a rozé friss bor, csak a legutolsó évjárat iható;)

A biztonság kedvéért még átnéztem az ízegyeztetések alapelveit és a borok és ételek harmóniájának általános szabályait is, de ott is kadarka (elsősorban szekszárdi, majd bajai és alföldi) vagy balatoni halat tartalmazóhoz a balatoni kékfrankos rozé az, ami igazán passzol :(((

Nem lenne jobb rendszeres sport, vagy vérnyomáscsökkentő? ;))))

Üdv: dy
Előzmény: fan_fan (1198)