Pont hogy lehet az alapstílust püfölni húsz éven át, csak persze kicsit modernebben. Ezt teszi pl. az Annihilator. Hallgasd meg az új albumukat. Nagyot üt. Zúznak ezerrel, de van egy csomó technikás, modernebb rész, amivel egy tökéletes albumot hoztak össze a thrash/speed vonulatban. Jó példa rá, hogy kell haladni a korral, de nem úgy, hogy stílust váltok.
A Megadeth egy thrash metal banda. Pont az a baj, ha egy banda elkezd Riskeket, Youthanasiakat, Loadokat és Reloadokat gyártani, mert azoknak közük sincs ahhoz a zenéhez, amit képviselnek, ezek ugyanis lightos popzenék, amiket torzított gitárokkal nyomnak, de a gitárokon kívül semmi nem emlékeztet a metalra, ami tulajdonnképpen a műfajuk.
Ezért nem értettem, miért izélgetik a Metallicát, hogy nem jó a St. Anger. Hát kérem, a Loados bohóckodás után igazi felüdülés volt végre a zúzós számokat hallgatni. 1988 után végre egy normális stódióalbum, erre fikázzák. Végre viszatértek a thrashez, igaz, kicsit modernebben, máshogy, mint régen, és ezt kapják. A Loadot lehetett szidni ezerrel, de a St. Anger nem ezt érdemli.
A Megadeth szerintem egyre jobb úton halad, bár még mindig van pár tölteléknóta az új albumon. De egy olyan bandától, aki thrash metalt játszik, a rajongók nem egy unalmas risket várnak szerintem, hanem vadabb albumokat, persze mai modern formában, ezért örülök az új albumnak.
Lehet modernizálni, lazábbra venni, lassítani a tempókon, behozni pár dallamot, jó példa erre a Countdown album (a kedvencem a Rust album mellett a bandától), ahol tök jó dallamokat hoztak tök jó riffekre, mégis kemény az album, nem nyálas, de ott meg kellett volna állni, és vagy azt folytatni, vagy megint bevadítani a tempót, erre kijöttek a Youthanasiaval, amit a lehető legrosszabb volt, nyálas popzene, 2-3 hallgatás után ráun az ember. Máig emlékszem, mennyire vártam azt az albumot, és amikor meghallgattam, eléggé letört lettem...
Azt mondod, hogy nem nyerő ez a vissza a gyökerekhez dolog? Lehet, hogy lemezeladásilag nem, de azért ha popzenét akarok hallgatni, akkor nehogymár a Megadeth-tet akarjam már felrakni, nem?
Eljött az idő, hogy a Mega megint vadabb metal-t játsszon, még ha nem is olyan vadra sikerült is az új album, mint mondjuk a Rust in Peace. (bár van pár jó kis zúzás...).
Én így látom, persze ezzel lehet vitatkozni, csak nem értem, egy thrash csapattól miért vársz Riskeket? Az igazi műfaja a csapatnak a metal, és a Risk csak egy kitérő volt (bár igen hosszú kitérő...).