Rozi76 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 53

Sziasztok "Csigabarátok"!

Két éve költöztünk jelenlegi lakhelyünkre és soha nem látott állatot fedeztem fel az esős nyárban a spanyolcsigát. Ez mint később rájöttem az én tudásbeli hiányom volt, mert kisgyermekemnek vásárolt képeskönyvben már rajzos illusztrációval szerepel ez az állatka.

Védekezést mi is megkezdtük, mert mindent lerágott megevett és tönkretett a kertben. Kipróbáltuk a sörcsapdát, oltott meszes csíkot a vetemény körül, műtrágyát, kétszeri talajforgatást, de sajnos nem sok sikerrel. A mostani esőkig teljesen azt hittem csökkent a számuk, de nem így lett. Most kaptam egy új védekezési módot, amit a hétvégén kipróbálok és majd beszámolok róla. Akinek van kedve tegyen így.

A módszer:

Kiváló csigacsalogató a sárgarépa és a petrezselyem gyökere. Ha ezekből felszeletelve a földre helyezünk, a szeletkék reggelre sok csigát odavonzanak, csak össze kell szedni őket.
Biokertészek kísérletezték ki, hogy az összeszedett csigákat leforrázták, megszárították, majd porrá őrölték és az így nyert csigaporból tettek egy liter desztillált vízhez 3- 4 evőkanál port és az oldatot kipermetezték. A hatása nem maradt el. Az oldat nemcsak a csigákat űzi el, de a levéltetvek és a hernyók is távol maradnak.

Jó kísérletezést, az eredményről beszámolok!