"Miért lett volna "mangásra rajzolva" a H.T.? "
Nem is tudom, megláttam az új "mangás" (hehe) Vukot és egyből az ugrándozó kutya jutott az eszembe, meg az öklömnyi szemű nyuszik... Talán ezért.
Egyébként bízom benne, hogy előbb-utóbb eltűnik a 3D-s rajzfilmekről annak a nyoma, hogy még nincs igazán kiforrott technika. A legutóbbi időkig az ilyen filmekre rányomta a bélyegét az, hogy mindent alá kellett rendelni a renderelési lehetőségeknek. (az első animációs filmeken - pl. Toy story - értelemszerűen nem szerepelhetett egy kócos hajú, gyűrött ruhájú "élő" szereplő. A Final Fantasynél még eseményszámba ment az ilyesmi.) Pár év múlva talán már tényleg olyan szabadon lehet kezelni az animációs programokat, mint a ceruzát és nem lesznek korlátok. Akkor majd meglátjuk, hogy érnek-e annyit, mint a legjobb, kézzel rajzolt filmek.
Mellesleg lenne igény nyugaton is normálisabb rajzfilmekre, szerintem a Shrek sikere pont azon múlt, hogy időnként odakacsintgattak a 40-es IQ-nál többel megáldott nézőkre. Más kérdés, hogy szerintem sokkal több gesztust kéne tenni a magamfajtáknak, de hát nem én töltöm meg a multiplexeket.
Azt viszont nem tudom másként értékelni, mint valami érzéketlen marketinges győzelmének, hogy ilyen "pc" neveket adtak az új Vuk-karaktereknek.
Sebaj, ígérem, csak azután alkotok róla véleményt, hogy megnéztem a moziban :).