Sajnos nekem az íróasztalom felülete a határidőnaplóm. Azt és olyan sorrendben csinálom meg, ahogy ráhánytam.
Egy egyszerű, jószándékú takarítással tönkre lehet tenni a munkabeosztásom, ha pedig valaki a távollétemben tartana egy taggyűlést és elrendelné nálunk a clean desk policy-t, bizony kilépnék.
Már azt is utálom, ha valaki bejön a szobámba, miközben dolgozom. Egyébként az egyik állandó megbízónknál, ahol sajnos elég sokat kell 'helyszínen' dolgoznom, egy ilyen nagy összenyitott munkahely van, én csak 'plénumnak' szoktam gúnyolni. Elemző munka végzésére teljesen alkalmatlan.
Komoly munkát hatékonyan csak úgy tudok végezni, ha magamra zárom az ajtót és kikapcsolom az összes telefont. Az is idegesít, ha megmozdul valaki körülettem, nemhogy ha hozzám szólnak.
Ami pedig a 'passziánszt' és egyebeket illeti: a szellemi munka az szellemi munka. Ha én mondjuk két órát dolgozom egy szerződésen, utána szívesen pihenek félórát, fórumozom meg egyebek :))) Qrvára nem szeretném, ha bárki meg merné kérdezni, éppen mit és miért csinálok. És ha úgy tartja kedvem, akkor éjjel tizenegykor lépek ki az irodából. Bent voltam 14 órát, ebből dolgoztam mondjuk nettó 11-12 órát, a többit lébecoltam. Nem tök mindegy, hogy mikor érek be és meddig vagyok bent és a két időpont között mit és hogyan szeretek csinálni, ha határidőre elkészül minden?