netizen Creative Commons License 2007.05.10 0 0 96
A manga (bár feltételezem, hogy az animére gondoltál, de sebaj) és a giccs két nagyon eltérő dolog. szerintem te nem tudod mi az, hogy giccs. segítek. A giccs édes és megnyerő, állandó és jelenvaló, túlzott szellemi erőfeszítés nélkül befogadható. Birtokláson alapuló kultúránk mindennapos esztétikai kifejezője, a megvásárolható boldogság tömeg(ál)művészete. hamég mindig nem értenéd, akkor nézd meg az index siteján is fennlevő trailert.

a pozitív példa, egy stabil értékekkel bíró társadalom képe, a valószerű élethelyzetek, amikből tényleg lehet tanulni, az árnyalt karakterek, a közösen végzett munka eredménye, a kapcsolatok fontossága és még sorolhatnám.
Szerintem nagyon kevés anime-t láttál. a lagtöbb anime-hős bordeline személyiség, aki nem találja a helyét a kvázifeudális, rendpárti japán világban. a cselekmény a legtöbb esetben ezen konfliktusok sorozata. éne ezeket max szerncsétleneknek tudom látni, talán az ilyen rajzfilmek segítenek feldolgozni a japán társadalomban jelenlevő mindennapos mentális erőszakot, de ebben én semmi pozitívat nem látok...

Előzmény: KukacAV (93)