Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 515

Na nem a savóból egészen, hanem a savó+tetejére feljött sűrű kefirből. Bár én a kissé régi kefirt(túlsavanyodott, vagy már nem finom) is így hasznosítom:

 

Nagyobb edénybe víz, abba állítva a kisebb edénybe öntött kefírek. Alágyújt, forrásig melegít. Esetleg közben a kefír óvatosan megkeverődik. Felforrás után a vízből kiveszem a kefires edényt (esetleg 1 percig még hagyom kicsapódni, akkor jó, ha a leve kissé sárgásan különválik), hagyom kihűlni, majd sűrű szitába öntve lecsepegtetem. Kész.

Eredetileg ez aludttejből készül, de kefirből is jó. Ha lusta vagyok, vagy kevés az alapanyag, akkor közvetlenül alágyújtok, de akkor könnyű elrontani, mert túlhevítve ehetetlen gumiszerű lesz.

Előzmény: tzso80 (514)