alicantino Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1997

Még a kezdő sorstársaknak hadd írjam le tanulságként hogy jártam a hiperhajlítással. Egy ismerősömtől kaptam tippnek hogy csináljam ezt intenzíven, erősíti a derekat, jobb tartást adva és megelőzve a későbbi sérüléseket. Elkezdtem csinálni hétfőn, elsőször azt éreztem, hogy "ez semmi" még 15 ismétlés körül is. Aztán húszig bírtam, a harmadik széria után pedig azt hittem ki sem bírok egyenesedni, úgy bedurrantott deréktájon, még ma is érzem. Szóval 4-5 perc alatt nagyon jól meg lehet erősteni vele a derekat.

Kérdés: 1-2 hónap felfutás után mennyi a normális adagja kb a hiperhajlításnak?

Még egy kérdés: nekem nagyon gyengék, sérülékenyek a térdeim, anno 10 éve amikor kicsit testépítettem, nem is csináltam a guggolást emiatt. Most viszont olvastam a bodybuilder.hu-n, hogy enélkül nem lehet erős lábat elérni, ez tényleg így van? Akkor én mit tehetnék, lenne értelme esetleg nagyon kis súllyal nagy ismétésszámmal csinálni, vagy ha a többi lábgyakorlatot intenzívebben csinálom akkor azért részben kiváltható? Kitörés pl elég komplex gykorlatnak tűnik elsőre...Félek hogy bármit teszek a nagy súlyos guggolást semmiképp nem fogják bírni a térdeim. Régen minden nap fociztunk a suliban, szóval edzésben volt a térdem, mégis pl a "törpejárásból" pár méternél többet sosem bírtam csinálni, úgy éreztem kettészakadnak a térdeim.