Springfield01 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 231

Sziasztok!

Most jöttem vissza a követségröl. Sajnos nem kaptam meg a vízumot. :-(

Minden papírom rendben volt. jónak számitó fizetés , 4 éve bejelentett munkaviszony határozatlan idöre, szabadság engedély,kb 1 milla bankszámlán, családom (éllettárs és a kislányom akik maradtak volna magyar honba)

Meghívólevél az élettársam rokonától.

interjú volt!

Fő problémák ezek voltak:  Miért pont maga és miért egyedül megy? Élettársa vagy a  többi családtag miért nem megy? Miért kér többszöri beutazási vízumot?Párja miért nem kíséri el? 

Válaszok: Azért megyek pont én mert jelenleg nekem vannak meg a feltételek a vízumhoz a rokon mindenkit hívott egyépként. Azért kérek többszörit mert ha jövöre ki szertnék látogatni esetleg megint, ne kelljen bejönni megint minden papírt összeszedni és ismét itélőtábala elé állni. Nekem ez keményebb volt mint egy vizsga drukk! Egyépként jövöre valószínű jött volna több családtag is.Párom azért nem kisér el a 10 napra mert a gyereket semmiféle képpen nem hagyná itthon! Gyerekkel meg nem utazna el iylen messzire mert kicsi még hozzá (4éves)  Ja meg a munkályával akadékoskodott de nem értettem mi köze van az én vízumkérelmemhez....

Ítélet: Potenciális illegális munkaválaló vagyok! Kerek perec ezt mondta! (Teljes mértékben sz@rt rá hogy 4 éve bejelentett jól fizető (100E Ft fölött) állásom van igazoltan egy nagy logisztikai cégnél.)

Fölöslegesen mondtam azt is hogy ha munkát akarnék válalni van rá lehetöségem az Unióban is LEGÁLISAN nem is kevés, és lehet még jobb fizetésekkel mint amit Kanada nyújthatna ILLEGÁLISAN!!! Egyátalán nem értem mit gondolt? Itthagyom a családom a lányom hónapokra hogy illegálisan dolgozzak Kanadában?kb 10000Km-re az otthonomtól? :D

Ez megtehetném mondjuk Ausztriában is, sőőt onnan még haza is járhatnék akár naponta is :-)

Tanúlság: A rokoni kapcsolat nem mindig jó! Lehet megadták volna ha csak túrista vagyok és nézelődni megyek,pontos utitervel célokkal és nem látogatóba. Többszöri beutazásit csak akkor kérjetek ha sziklaszilárd megalapozott magyarázatotok van rá miért kell.  Csak tudnám akkor minek lehet ilyet kérni bárkinek? :-)

Az interjús nő nagyon ellenszenves volt, és istennek képzelte magát vagy nem tudom. Ha igy utólag visszagondolok látszott rajta hogy nem esélyt akar adni nekem hogy meggyözzem,mert az itéletet már eldöntötte, ez az arcára volt írva. Hanem rafináltan zavarba hozzon, és mégtöbb informácíót beszedjen hogy esélyem ne legyen legközelebb megpróbálni a vízumot. Természetesen mindent jegyzetelt.

Egyépként a vízum kiadási arány jónak tűnt. Azt azért hozzá kell tennem hogy főleg nyugdijasok voltak és iskolások meg "fél" családok (pl:Apa+fia feleség marad stb...) akik megkapták. A  25-35év közötti, főleg egyedülállók kerüljék  a követséget szerintem esélytelen, hacsak nem keresnek legalább nettó 350E Ft-ot  igazolhatóan és több éve alakalmazásban állnak valami nívós cégnél!

Háát én igy jártam sajnos....remélem sokaknak segitettem. Ez egy Vicc az egész!:D

Remélem tényleg hamarosan eltörlik a vízumkényszert. Bár ha a gazdasági helyzet ilyen alacsonyan marad nincs esély rá szerintem. Márpedig a tendencia lefele ível nem fölfele...

Ha akad kérdés, szivesen válaszolok ha tudok.