Kobzar Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1250
"Éppenséggel az első hivatkozás arra, hogy ki hanyadik generációs tőled származott az 1238-as hozzászólásban, ahol ezt írtad:"

De természetesen nem az állampolgárságra (!,?) értettem, hogy valaki x-edik generációs, ezt igazából értelmezni sem tudom (x-1 felmenője, és ő is állampolgár?), hanem a helyben lakásra, mint a normális emberek általában.

"Mi köze a szoboráthelyezés provokatív kierőszakolásának (a helyi oroszokkal lehetett beszélni, már történtek is változások magán a szobron is, mint írtam) a nyelvvédelemhez?"

1. a szoboráthelyezés nem provokatívan lett kierőszakolva, hanem egy szuverén állam eldöntötte, hogy az országot szétverő, megszálló szovjet hatalom emlékművének kevésbé központi helyet keres, mint a belváros egyik legjelentősebb tere, mert annyira mégsem örülnek a szovjet örökségnek, hogy ilyen kiemelt helyen emlékezzenek rá.
A hiábavaló erőszak az őrjöngő orosz gladiátorok részéről esett, mind Tallinban, mind Moszkvában az észt követségen.

2. A szoboráthelyezésnek a nyelvvédelemhez semmi köze, de több áttéten keresztül ide lyukadtunk ki, és te összekapcsolod a diskurzus elejét és végét.

"Elég hosszadalmasan írtad, de örülök, hogy te is elismerted az eredeti téves következtetésed (vagyis, hogy "Tehát, ha annak idején Magyarország is csatlakozik a SZU-hoz, akkor a geci szovjetek itt is "magasan tartották volna" az életszínvonalat.") tévességét."

Erről természetesen szó sincs.
Az eleve fejlettebb területek fejlettsége egy szovjet megszállás és a helyi kiszolgáló seggnyaló réteg bábáskodása mellett továbbra is meg kell maradjon józan számítás szerint, különben tényleg egy terület megsemmisítéséről, vagy népirtásról van szó.
Nem, tényleg nem semmisítettek meg se minket, se az észteket a szovjet elvtársak, erre írtam, hogy köszönjük szépen, és hálásak vagyunk érte ...
... és nyalja ki a seggem minden szovjet szimpatizáns, beleértve az oroszországi szovjet szimpatizánsokat is. :)
Soha többé nem szeretnék látni magyar politikust orosz segget nyalni.
Előzmény: schgy (1249)