Netloz Creative Commons License 2007.05.08 0 0 950

Próbálok barátkozni a gondolattal, a következő terv amit megvettem az egy Django Selmer, arra természetesen fémhúrokat szeretnék. Érdekelne, hogy a Saga Gitane nyaka milyen széles? Nekem a széles lapos klasszikus nyak jön be. Az ARIA Gibson nyakkal szerel, ami keskeny és domború, az én lapátkezeimnek túl kicsi. A Selmer szerencsére fémhúrosban is széles. A másik ami fontos nekem, hogy akusztikusan legyen jó a hangja. A Saga milyen ebből a szempontból? Saga ügyben Ti vagytok a tuti beszerzési forrás, vagy boltban keressem? Az Ovation-t már kerülgetem egy ideje,  de túl drágának tartom. Nagyobb összeget most már csak a saját gitárjaimba szeretnék invesztálni.

A gitározást (és a készítést is) egyébként abszolút komolyan gondolom.

A húrkészlet érdekelne, kipróbálok mindent, de most nincs mire feltennem a fémhúros szettet. Ha találok valami átmeneti megoldást és még lesz belőle visszatérhetnénk rá. Remélem hamarosan.

Egy érdekesség: A tervek tanulmányozásakor jöttünk rá, hogy a Selmer fémhúrosok felépítésükben sokkal jobban hasonlítanak egy hegedűhöz, mint egy gitárhoz. Valamit tudott az öreg. Kéne építeni egy 6húros brácsát lapos fogólappal:-)

Előzmény: florg (949)