"Te sem gondolhatod, hogy azzal, hogy arrébbraknak egy emlékművet most jól megvédték Észtországot."
1. Az odébbrakás nem védekezés, hanem aktus, a védekezés azután következett, az orosz reakcióra.
Ez Észtország belügye, hogy egy nem orosz, hanem egy szovjet emlékművel mit csinál.
Még csak be sem olvasztották, hanem elhelyezték oda, ahova való : egy katonai temetőbe.
2. Így van, egy a megszálló, a polgárokat legyilkoló, kegyetlen hatalomnak emléket állító emlékmű odébbrakása a belvárosból sem nem védekezés, sem nem bosszú.
Még akkor is, ha a helyi orosz kisebbség büszke a SZU tetteire.
"Akkor talán idézet önmagamtól:
>"Az elégedetlenség kifejezésére az oroszok természetesen nem a legadekvátabb módszert találták ...""
Ez lepkefing fogalmazás az orosz bunkóság valós mértékéhez képest.
Tehát igen, igaz amit írsz, de a sokszorosa is igaz, és ezt a sokszoros igazságot hiányoltam tőled.
Azt, hogy elítéled az orosz lépéseket.
"... hanem a saját lakosság kb. harminc százalékáról kijelentették, hogy nem állampolgár, ill. csak bizonyos feltételek mellett lehet az."
Semmi kijelentésről nem volt szó.
Az állampolgárság megadásának feltételt szabtak, nem lett (hehe) mindenki észt állampolgár, aki a kiválás időpontjában észtországi lakhellyel rendelkezett.
Ez tök normális.
Észtországot erőszakkal tartották bent a SZU-ban, gerillaharcot vívtak a SZU ellen, ez a minimum, hogy a SZU által betelepített jóembereknek kell egy határvonalat húzni : észt polgárok lesznek, vagy oroszok maradnak.
"Mondjuk nem hiszem, hogy az EU-ban dolgozó csak orosz állampolgársággal rendelkező legális piaci árusok, kioszkeladók és gyógyszerészek száma a nullától erősen eltérne."
Az EU-ban létezik ilyen törvény, ami bizonyos szakmákban kizárólag EU-állampolgárok alkalmazását engedélyezi ?
Úgy tudom nem.
Akkor meg miről is beszélünk ?
A fokozódó idegengyűlöletről Oroszországban.
Olvasd el a bold szöveget ... és keress nekem olyan EU-bürokratát, aki ilyen kijelentéseket engedhet meg magának.