Miért ha nem sikerülne kiharcolni, akkor nagyobb esélyt látnál a megtartására? :-)
Bízom a Chelsea mai botlásában, és abban, hogy a MU ennek hatására úgy fog hozzáállni a meccshez, mint a Pool az utóbbi két bajnokijához. Nem feltétlenül kell nyernünk, a döntetlen is elég, és akkor már nem kell nézni, hogy hogyan alakul a Sheffield - Wigan meccs. Ha jól számolom, mi csak akkor eshetünk ki, ha a Wigan nyer, mi meg nem szerzünk pontot az OT-n. Persze a tegnapi Sheffield zakó után ez kevésbé valószínű, szerintem a Sheffield mindenképp arra törekszik, hogy legalább az X meglegyen, és akkor már ők is biztonságban vannak. Nagyon nem játszhatnak arra, hogy engedik nyerni a Wigan-t, mert azzal ők is könnyen bajba kerülhetnek, saját maguknak pedig csak nem akarnak rosszat :-)
A Charlton esetében nem tartom valószínűnek, hogy mindkét bajnokijukat megnyerik (Tottenham otthon és Pool idegenben) úgyhogy vélhetően rájuk nem kell figyelni, feltéve hogy nem nyernek hétfőn a Spurs ellen. (a Spursnek győzni kell az UEFA kupához)
Minden esetre felettébb örömteli, hogy végre saját kezünkben van a sorsunk, nem kell a többi pályát figyelni, csak a saját meccsünkre koncentrálni!
A jövővel kapcsolatban: szerintem ha bent maradunk, jelentős erősítések várhatók, hiszen az izlandi tulajunk megigérte, hogy 4-5 éven belül BL-ben érdekelt csapatunk lesz. Ha úgy játszunk, mint az utolsó fordulókban (utolsó 8 meccsből 6 győzelem) akkor jövőre egy megerősített csapattal szerintem bőven elérhető, hogy legalább az első 10-be jussunk. Persze az nagyon jó lenne, ha sikerülne megtartani Tevez-t, állítólag Magnusson minden követ megmozgat majd, hogy ez sikerüljön, és a minap Tevez is azt nyilatkozta, hogy szívesen maradna, ha a csapat jövőre is a PL-ben szerepel.
Persze ezekkel csak akkor érdemes foglalkozni, ha jövő hétvégén biztosítjuk a bentmaradást!
GO HAMMERS!!!