AlBaPaPi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1920
"Mert ez alapján bárki azt gondolná, pusztán meccselési-cserélési-edzőhibák miatt veszítettünk, illetve nem vezetünk a párharcban. "

Így is gondolom, mert szerintem főleg azért vesztettünk, ill. mondjuk úgy, hogy ott van az eb elhantolva. Persze nem pont a tegnapi meccsre kell ezt kihegyezni, sajna régóta gondban vagyunk.
Ha azt nem is vesszük figyelembe, hogy rettentő rossz döntés volt anno az edzőcsere a szezon közepén, mikor a csapat amúgy is elemeire volt esve, rossz vagyis inkább érthetetlen koncepció mentén haladunk. Miért?
Elment Banks a SZTÁR, akit sok "kis" hangyaszorgalmú spílerrel pótoltunk. Valahol örültem is neki, nincs egy nagggggyon jó, de van sok elég jó játékosunk. Eddig oké.
A sok jó játékosnak úgy van értelme, ha csapatot alkotnak, nagyjából hasonló játékidőkkel, bedarálva az aktuális ellent. Ebbe persze sok minden tól-ig belefér, de (szerintem) kábé ezzel a taktikával lennénk eredményesek.
Nyilván egy Horváth Ákos kvalitású játékos rosszul tűri a padozást, és gondolom Kámi és Góbi se örül neki (bár utóbbi rutinos róka, lehet, hogy Ő már beleszarik), és már megérkeztünk a légiós kontra magyarok kontra edző feszültséghez, ami sajna tapinthatóan a levegőben van, és megint sajna, jogosan.
Nyilván ez akkor is gond lenne, ha minden meccset 20-szal nyernénk, de akkor Ákiék lenyelnék a békát, és a szurkoló se irogatna. De amíg a kupadöntőhöz hasonló égések során megyünk keresztül, addig az a minimum, hogy megkérdőjelezzük a "taktikát".
A játékosok sakkfigurák, ezen a szinten már mindent tudnak, ha ziccert hibáznak, annak egyéb okai vannak (megjegyzem a nyertes csapatok játékosai is hibáznak), a lényeg, hogy egy "kosárKaszparov" irányítsa őket.
Tegnap a mellettem ülő haverom találóan megjegyezte, hogy "ahhelyett, hogy belenyomtuk volna a fejüket a pöcegödörbe, mindig kirángattuk őket a szarból".
Persze ezt képletesen kell érteni (gy.k.), de mint láthattad Te is, többször is elmentünk tízzel. Mondjuk a fentiekbe a bírók is vastagon benne voltak, főleg Benczúr, de ez mégsem egy bírós meccs volt.

Most vacsi, aztán ha lesz kedvem, befejezem.
Előzmény: Törölt nick (1918)