Wolvie Creative Commons License 2007.05.04 0 0 434

Hello mindenkinek!

Csakhogy lejárt az a rohadt 30 perc...

Először is az szeretném mondani, hogy már régen olvasom a fórumot, de most fordul elő először, hogy tényleg hozzá tudok szóli a témához.

Nemrég (tán két hete) láttam egy dokumentumfilmet - vagyis annak a második felét - az RTL klubbon, az ősi tengerek élővilágáról volt benne szó. A dinoszauruszok mellett szóba jött a Megalodon is. Azt mondták, hogy nem tudjuk megállapítani, hogy mekkora lehet(ett), mivel a porc ugye lebomlik. Egy kérdésem lenne: ha nincsenek maradványai (a fogain kívül), honnan tudják, hogy kihalt, és nem csak ritkábban fordul elő, mint anno?

Most, hogy leírtam, eszembe jutott még valami: olvastam valahol, hogy az evolúció soha nem halad visszafelé. A delfineket hozták példának, akik ugye még tüdővel lélegeznek, holott  a kopoltyú nyilván előnyösebb lenne számukra. Szerintem (persze ez magánvélemény, lehet, hogy tévedek), könnyen előfordulhat, hogy pár millió év alatt a tüdővel lélegző vízi élőlények kifejleszthetnek maguknak kopultyút. Erről szól az evolúció nem? Hogy az élőlények fejlődnek.