Van még egy gondolatom a húsokra vonatkozóan.
Az egy dolog,hogy keressük a legjobb minőséget az alapanyagban,de amikor a tudatlan kollega rárakja a bélszinre,meg a mindenféle húsokra a jó nehéz vas serpenyőt,hogy hamarabb süljön akkor hiába veszed te meg a legjobb minőségű húst!
És visszatértünk megimt az un.kör elejére,hogy a képzés!Nekem több mint egy évembe került amig bebizonyitottam nekik,hogy miért jobb úgy ahogy én csinálom!
Gyors elősütés és alacsony hőfok!
ezt ragozhatnánk minden alapanyagra:zöldségre,gabonára stb.
Csak még egy jó példa:
usta szakács egészben rakja fel a krumplit főzni.Mi történik?Jól elázik és megszivja magát vizzel.Már nem is tudsz jó pürét csinálni belőle,ahelyett,ogy 5 perc munkával feldarabolta volna kisebb kockára!
Mentalitás,Hozzáállás!
Eltöltöm az időmet((óra) és megyek haza a többi meg nem érdekli.Pláne a vendég.Nem asaját hirnevét teszi kockára.
Ilyenkor ti mit csinálnátok???