Kedves fórumozók!
Új hozzászóloként és teljesen kezdő fóromuzóként,csak annyit magamról,hogy a Bp-i ötcsillagos szállodák egyikét vezetem.
Én is a büvös szakácsot kerestem amikor rátaláltam erre a fórumra.
Nagyon nagy örömmel és kiváncsisággal olvastam végig a hozzászólásaitokat.
Én is ennek és a Molnár B.Tamás és Bittera Dóra által elinditott "forradalom"hive és elkötelezettje vagyok.
Nem tisztem senkit se birálni de azt,hogy hogyan mit nem lehet csinálni azt már mindenki tudja!
Fogjatok-Fogjunk össze és végre csináljunk valamit,mert különben ötven év múlva is csak itt fórumozunk és kesergünk szerencsétlen hekyzetünkön!
Ötletként pl.TI!-összefogtok velünk és mi a ti szátok ize és kivánságotok szerint főzünk!-megpróbáljuk a legjobb alapanyagokból a legjobb tudásunk szerint!
Keresnetek kell az alkalmat beszélni a Chef-el,szakáccsal és megbeszélitek vele,hogy mik a lehetőségek és az igényeitek egy vacsorára vagy ebédre!
Pl.4-en lennénk szeretnénk enni ezt és ezt!Ha a szakács a ti normáitoknak megfelel(nem egy tróger és szereti a szkmáját) akkor nem azt fogja mondani,hogy menjetek a francba vagy,hogy 10 ezer egy főétel hanem még lejjebb is adja az árat csak főzhessen valami normálisat amire ő is büszke!
Nekem legalábbis ez a hozzá állásom!-és,ha ez működik akkor elmondhatjátok a barátaitokank,rokonoknak,ismerősöknek,hogy itt ilyen jót meg olyan jót ettünk.Vagy éppen azt,hogy a szakács milyen rendes volt megtett mindent de nem volt az igazi!
Ebben sincs semmi rossz,mert ugye az emberek hozzáállása a fontos.Ami ugye itthon nem az erőségünk!
Valahogy szerintem igy kellene elkezdeni és nem úgy,hogy ez is rossz az is rossz,ez sincs,az sincs,kicsi a konyha,nincs személyzet stb.
Sajnos ez egy jó magyar beidegződés,hogy afeladatra nem azt keressük,hogy hol lenne a megoldás,hanem azt,hogy ezt ezért és ezért nem lehet megcsinálni.Ez nem csak a szakácsokra hanem az egész jó magyar társadalmora igaz!
Üdv mindenkinek!