Én is a napokban gondoltam arra, milyen jó lenne, ha ez a cikksorozat megjelenne köny formában is. Persze a csodás receptekkel, esetleg szép fotókkal együtt...
Aztán továbbgondoltam. Vajon mekkora a "felvevőpiac"? Mennyire fizetőképes? Ha meg kellene támogatni, vajon hogyan lehetne kibekkelni, hogy ne vonuljanak be a szponzorok termékei a receptekbe (a' la Stahl J.)???? Mert szerintem ez összeegyeztethetetlen lenne a szerzőpáros élet- és ételfilozófiájával. :-)
A Lánchíd rádió vajon nem ismétli meg ezt a beszélgetést? OFF: nemrég autózás közben Kepes Andrással volt hasonló beszélgetés, nagyon színvonalas, kellemes műsor volt ON Jó lenne meghallgatni esetleg utólag is. Gondolom, mivel új rádió, nincs még olyan jó hangos archívumuk, mint a "nagy" rádiónak...
A gyerekek átszoktatása nálunk nem ment olyan nehezen - igaz, kiskoruktól fogva az én kísérleti alanyaim gasztronómiai téren. :-) Viszont - érdekes módon - kb. 10-12 éves korukig étteremben kizárólag rántotthúst, vagy cordon bleu-t rendeltek, esetleg rántott sajtot hasábburgonyával. :-))))) Persze lehet, hogy azért, mert ilyet itthon nem, vagy igen ritkán kaptak (évente 1x). Aztán szépen, ahogy nőttek, elkezdtek kísérletezgetni házon kívül is. Nagyon élveztem, mikor úgy tízéves koruk táján felháborodva mesélték, hogy "képzeld, mama, a .... pizzázóban ketchupot akartak rátenni a pizzánkra". Tehát ragadós a jó példa is. :-))) Mert nálam ez csapta ki a biztosítékot már huszonévvel ezelőtt is - lévén nagy olaszkonyha rajongó.