Ami közvetlen a felszín alatt túr, az nem inkább pocok? Nekünk ilyen kis vendégünk van, többnyire a virágágyásban garázdálkodik, felzabálja a tulipánhagymáimat,s hogy éppen merre jár azt a mindenfelé kókadozó virágok jelzik... Praktikusan kéthetente újra kell ültetnem szegény növényeket, mert kitúr alóluk minden földet. Tavaly rászabadult a gyepre, és az egészet közvetlen a fű alatt feltúrta, úgy nézett ki, mintha valami nagy féreg bújt volna el egy zöld szőnyeg alatt.. Ja, és hatalmas túrásokkal ékteleníti a terepet.. Amíg nem kapcsol gőzerőre, békén hagyom, legfeljebb a járatait próbalom felnyitni egy-egy szakaszon... (Nem tudom, ez mire jó, de az okosok azt mondták, ezt kell csinálni. ).. ha már kezd elegem lenni belőle, egy régimódi WC szagtalanítót vetek be- apósom szokta hozni, nem tudom, mi a hivatalos neve, ő csak piszoárkőnek hívja. Ebből 10-15-öt szétszórok a járataiban, jól beöntözöm. Akkor el szokott tűnni egy időre (1-2 hónap)
A növények nem szokták zokon venni ezt a beavatkozást, és onnan sejtem , hogy környezetkímélő, hogy egyszer gazdaboltban vettünk bio-vakondriasztót (10 db több, mint 1500 pénz), és kinyitva pont ugyanez a piszoárkő volt benne.... Bár bosszantó volt, de röhögtünk rajta egy jót.. :)
Beetee, figyeld a postásokat,mert labodával járnak ékes fővárosunk felé! :)