Boarhunter Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1167
Zsur, nem sokat tudok mesélni. Ahogy a folyóink mentén haladsz felfelé, a szerbiából származó halászlé átalakul a magyar konyha szerinti paprikássá, vagyis a hagymát nem simán belefőzik az ételbe, hanem valamilyen zsiradékon megpirítják. Ennyi a különbség.
Van, aki a napraforgóolajra esküszik, merthogy a disznózsír nem harmonizál a hal ízével, más meg épp a szalonnazsírra.
Közbülső állapot, amit egy híres tiszai halász lánya(exmenyasszonyom anyukája) mesélt, hogyha csak hitvány hal volt a léhez, tettek bele egy kis zsiradékot is, elősegítendő a paprika oldódását, de nem pirították bele a hagymát.
Persze a csallóköziek megkéselnének ezekért az eretnek tanokért, de a tények makacs dolgok.
A csukapörköltet én is szalonnazsíron pirított hagymával indítom, csodálatos étel az is.
Előzmény: ZsuR (1166)